© Bruno Sassarone  
   
   
  button button button button button button button button  
 
КОНТАКТ: изпрати e-mail
photo press

Защо пеем?

Пеенето без съмнение е това, което ни доближава най-близо до звуците и което съединява тялото с музиката, кара го да вибрира заедно с нея.

От къде идва гласът? От какво е направен той?

Птиците пеят също, те могат да издават изключително перкусионни звуци от своите малки тела.

Но ние не можем да пеем толкова спонтанно, а и обективната комплексност на класическата музика забранява на певеца да разчита само на природата.

ОТЗИВИ

"Ла летр дю музисиен"
Франция, март 2015

 

Въпреки трудностите пред частните оркестри, от които се оплакват всички, Лионел Столерю продължава да бъде десета година начело на своя Оркестр романтик йоропеен. Зала Гаво беше пълна за вечерта, посветена на Виктор Юго и музиката, инспирирана от него (каква богата възможност за избор!). Лионел Столерю се беше обградил от трима солисти, между които мецосопраното Вера Николова с нейния красив, сигурен и мощен глас.
"L’EST RÉPUBLICAIN"
Франция
"Един вълшебен момент. Вера Николова омагьосва колкото с интерпретацията си, толкова и с дълбокия си и топъл глас. Мелодиите на Хендел ни позволиха да се насладим на елегантния музикален вокализъм на Вера Николова и на стабилността на нейния глас в пасажите “forte”."

"МУЗИКАЛНИ ХОРИЗОНТИ" България

"Изключителна певица с талант, култура, дълбоко чувство за стил и музикален финес. Едно мецосопрано, което рядко чуваме днес, с техническа подготовка и музикалност без пропуски, гъвкаво и непринудено сценично поведение, експресивна и артистична мимика, рядка вокална техника и прекрасно владеене на дъха, което й дава една достойна за завиждане свобода в пеенето."

"FORUM"
Канада

"Концертът на Вера Николова бе един магически момент. Без съмнение, тя е артистична натура, която владее и модулира прекрасно гласа си. Тя ни разкрива високите постижения на големите композитори и ни въвлича в тях."

"JOURNAL DE METZ"
Франция

"... тя разгръща един топъл среден регистър и се изкачва мощно до края на сопраното, флиртувайки същевременно с този на контралта. Тя се чувства прекрасно в мелодиите на Чайковски и Рахманинов, чиято прозодия владее и така ни разкрива цялата носталгия на тази славянска душевност. Колкото до „Летните нощи” на Берлиоз, тук Вера Николова ни въвлича в една друга звукова алхимия – чрез приятното, не-лишено от страст произношение, чрез заглъхващите постепенно лъкатушни извивки, чрез драматичния, на места патетичен израз."

"SEATTLE POST-INTELLIGENCER"
САЩ

"Вера Николова познава добре различните европейски школи. Нейният италиански е с прекрасно произношение и тя инстинктивно усеща къде да бъде меланхолична, покъртваща или патетична. Има драматичен усет и знае как да го предаде на публиката."

"LA LETTRE DU MUSICIEN"
Франция

"В своята интерпретация на „Полето на мъртвите” от кантата „Александър Невски” на Прокофиев в Cirque d’Hiver в Париж Вера Николова изрази една славянска чувствителност, която покори публиката."

"LA LETTRE DU MUSICIEN"
Франция

"Не е необходимо да се отбелязва, че тя притежава едновременно глас с изключителна звучност и твърде сигурна техника. Към това трябва да се добави мощната експеривност, която направи чудеса в избраната програма. Публиката, сред която се намираше дъщерята на Рахманинов, заслужено я награди с овации. Една певица, чието развитие трябва да следим."

"IL GIORNALE DI VICENZA"
Италия

"Вера Николова изпълнява с голям успех ролята на Юдита."

"COURRIER DE SAÔNE ET LOIRE" Франция

"Кихот с чара на еклектизма, който присъства едновременно с най-мощното лирично изкуство (Дулцинея в прекрасното изпълнение на Вера Николова)."

"IL PICCOLO"
Италия

"Сред женските изпълнения се открои прекрасната интерпретация на Вера Николова, доказателство за един  достижим професионализъм."
 
 
  2014 © Вера НИКОЛОВА. Официален уебсайт. Всички права запазени.